5 simpele tips om je website te optimaliseren.

Socialsbyaisha 5 simpele tips om je website te optimaliseren

Wil je ook dat jouw website hoger komt in Google met deze 5 simpele doe het zelf tips kan jouw website hoger komen in Google.

Tip 1: Bepaal je zoekwoord.

Voordat we aan het echte werk gaan beginnen moet voor jezelf even bedenken op welke woorden jij gevonden wilt worden in Google. Als je een kapsalon bent in Breda wil je graag gevonden worden op kapsalon Breda maar waarschijnlijk ook op al 30 jaar vakkundigheid in het kappersvak.

Tip 2: Zorg voor een logische URL structuur.

Zorg dat de zoekwoorden die je in tip 1 hebt gevonden terug laat komen in je URL structuur. Dit doe je door een pagina deze naam te geven of een blog te schrijven over dit onderwerp. Schrijf bijvoorbeeld een blog over 30 jaar vakkundigheid in het kappersvak.

Tip 3: Plaats de zoektermen in de teksten op je website.

Ook moet je ervoor zorgen dat de zoekwoorden van tip 1 terug komen in de teksten en hoofdkoppen op je website. In dit geval kunnen we vertellen dat we al 30 jaar vakkundig knippen en waarom. Zo komen deze zoektermen weer terug in de tekst.

Tip 4: Geef je afbeeldingen een naam.

Als ik op veel websites kijk zie ik dat de afbeeldingen geen naam hebben of bestaan uit random cijfertjes. Zorg dat je afbeeldingen namen hebben want Google indexeert ook afbeeldingen. Dus als je gevonden wilt worden op kapsalon Breda kun je de afbeelding van de salon zo noemen. Grote kans dat als ik over een tijdje kapsalon Breda Google ik je foto tussen de afbeeldingen zie staan.

Tip 5. Download plug-in Yoast.

Plug-in Yoast is een plug-in waarbij je de Meta beschrijving kunt aanpassen. Nu denk je misschien de Meta beschrijving??? De Meta beschrijving is de beschrijving die Google aan geeft in de zoekpagina. Je kunt dit zo optimaliseren dat hij wordt goedgekeurd door Google en een groene smile krijgt.

Ik hoop je weer een stapje verder te hebben geholpen op weg naar de nummer 1 positie in Google. Mocht je nog vragen hebben over SEO stel ze gerust. Hoe optimaliseer jij je website voor Google?

Gerelateerde berichten:

Hoe ga je viraal met Instagram Reels
Social media

Hoe ga je viraal met Instagram Reels?

Instagram Reels is een krachtig onderdeel van Instagram waar gebruikers korte video’s kunnen maken en delen. Het biedt een platform voor waar gebruikers hun creativiteit kunnen uiten.

Lees verder

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens. Lees de Privacyverklaring.

Volg mij op Instagram