Hoe kies ik de juiste influencer?

Socialsbyaisha hoe kies ik de juiste influencer

Als bedrijf kun je groeien door een samenwerking aan te gaan met een influencer. Ik heb veel vragen gekregen over dit onderwerp en daarom besloten een stappenplan voor je te maken. Afgelopen jaar heb ik stage mogen lopen bij een influencer (Kim Jacobs) dus ik weet er het fijne van. 

Stap 1 Ga op onderzoek uit.

Wie ben je als bedrijf en welke influencer past er het past er het beste bij. Om hier achter te komen moet je helder in kaart hebben wat je als bedrijf wilt uitstralen. Ben je bijvoorbeeld veel bezig met het milieu dan kun je een influencer kiezen die dit ook doet.  Op bijvoorbeeld Femmfab.nl kun zien in welke categorie een influencer valt.

Stap 2 Kies betrokkenheid boven bereik.

Als je één of een aantal influencers hebt gekozen ga je kijken naar de betrokkenheid op hun account. Het werkt soms juist goed om met een influencer samen te werken met een wat minder groot bereik omdat zij meer engagement rate hebben. Je kunt de engament rate berekenen via Phlanx.com. 

Stap 3 Contact leggen.

Je hebt nu duidelijk in je hoofd welke influencer bij je merk past. Nu is het een kwestie van contact leggen met de in influencer. Zorg dat je een mailtje stuurt, deze worden vaak sneller gelezen dan een bericht via DM op bijvoorbeeld Instagram. Zorg ervoor dat de influencer als eerst een aanbod doet en niet jij. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan nodig was.

Stap 4 Content creëren.

Nu je afspraken hebt gemaakt over de content kan de influencer aan de slag. Belangrijk daarbij is dat je de influencer vrij laat in het maken van content omdat hierbij vaak mooiere content wordt gemaakt, waar je zelf niet aan had gedacht.

Stap 5 Houdt contact.

Houd contact met de influencer zodat je weet wanneer de content wordt geplaatst en deel de content ook op je eigen pagina zodat jouw volgers het ook kunnen zien.

Als je dit stappenplan volgt moet het helemaal goed komen. Wil je meer weten over sociale media of influencer marketing? Neem dan gerust contact op. Heb jij al eens geëxperimenteerd met influencermarketing?

Gerelateerde berichten:

Hoe ga je viraal met Instagram Reels
Social media

Hoe ga je viraal met Instagram Reels?

Instagram Reels is een krachtig onderdeel van Instagram waar gebruikers korte video’s kunnen maken en delen. Het biedt een platform voor waar gebruikers hun creativiteit kunnen uiten.

Lees verder

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens. Lees de Privacyverklaring.

Volg mij op Instagram